This syringe manufacturer accomplishes to get 7 doses of pfizer vaccine from a single vial

Authors / Contributors:
Marchje Oldenbeuving - EenVandaag

Het Europees Medicijnagentschap heeft deze week goedgekeurd dat er zes in plaats van vijf doses uit een flacon van het Pfizer-vaccin gehaald kunnen worden. Maar volgens Jasper Schootstra van SJJ Solutions kunnen dat er zelfs zeven worden.

Met een speciale injectiespuit, waarbij er bijna geen vloeistof in de spuit achterblijft, is het volgens Schootstra mogelijk om niet vijf of zes maar zelfs zeven doses uit één injectieflacon te halen.

Er blijft niets achter

Samen met zijn broer legt hij uit wat het voordeel is: “Omdat er bijna geen restvloeistof achterblijft in de spuit, kun je het schaarse vaccin dus optimaler benutten en er meer doses uithalen.”

Het familiebedrijf SJJ Solutions in Leiden bestaat uit drie broers die werk hebben gemaakt van de uitvinding van hun vader. “Hij was ziekenhuisapotheker en heeft een een speciale spuit ontworpen waar wij mee verder gegaan zijn”, vertelt Schootstra. Tot nu toe werd de speciale spuit alleen gebruikt voor oogmedicatie, maar volgens de broers kan het ook worden ingezet voor de coronavaccins.